Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 7 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Beeldbank

HVM op facebook

Joarvergoadern ien t Grunnegers

Grode zoal ‘Ien de Vaalk’ was wonsdagoavend 14. meert schier bezet tiedens joarvergoadern van ons verainen. Noa n woord van welkom van ons veurzitter wer der n moment stilstoan bie t oet tied kommen van ons lid Kor Hofman. Lees meer

Boek ‘Gemeente Middelstum in oorlogstijd’

Ties Groenewold en Marcel van Dijken slaan de handen ineen en gaan de geschiedenis rondom de tweede wereldoorlog in de gemeente Middelstum in boekvorm uitbrengen. Ties, 26 jaar oud is geboren in Groningen. Hij is eigenaar van het oorlogsmuseum in Middelstum, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de oorlogsdagen rondom Middelstum.
Lees meer

Gezellige avond vrijwilligers begraafplaats.

Een groot aantal vrijwilligers van  “Herstel begraafplaats”  waren vrijdagavond 2 februari bijeen voor een gezellige avond. Tijdens de winterstop komen de vrijwilligers ieder jaar een avond bij elkaar, in de zomer zien ze elkaar twee maal per week en dan leent een winteravond zich er uitstekend voor om even bij te praten.

Lees meer

MOOI MIDDELSTUM op app en kaart.

2 wandelroutes onder de naam MOOI MIDDELSTUM zijn sinds kort verkrijgbaar op app en op kaart, die op smartphonegrootte is gevouwen, een Architectenroute en een Historischeroute.

Lees meer

Hippolytushoes en Historische Vereniging perfect koppel.

Al een aantal jaren werken het Hippolytushoes en de Historische Vereniging in Middelstum samen aan een jaarlijkse inloopmiddag. Ook afgelopen zaterdag was er weer zo’n middag en wederom zat de recreatiezaal van het Hippolytushoes bomvol, ze konden meer dan 100 bezoekers verwelkomen.

Lees meer

Lezing Reint Wobbes De Fivel

woensdag 11 april  Vita Nova  20.00 uur  € 5.00 incl. consumpties

Tijdens deze lezing zal Reint Wobbes d.m.v. een uitgebreide Power Point presentatie ingaan op De Fivel, een voormalige rivier in de provincie Groningen, die uitmondde in de Fivelboezem.  

Lees meer

Lezing en excursie Slingertuinen

door Stieneke van der Wal 

In juli 2018 organiseert de Historische Vereniging zowel een lezing over als een excursie langs slingertuinen. Beide gelegenheden zijn samen of apart te bezoeken. Zowel de lezing als de excursie wordt verzorgd door Stieneke van der Wal, landschapsarchitect. 

Lees meer