De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 9 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

22 juni streekproducten markt Op Ewsum

• Locatie: Ewsum

Tijdens de streekproductenmarkt, met als thema boerenmarkt, op 22 juni zal de Historische Vereniging present zijn met een kraam.

Net als op de braderie zullen ook hier de boeken Middelstum door de eeuwen heen, prijs € 5,00 en Knikkeren in spertijd, het boek over Middelstum in 40-45, prijs € 12,50 te koop worden aangeboden.

Er zullen een aantal oude boerenwerktuigen bij de borgtuinen worden neergezet en in de kraam liggen weer een aantal handgereedschappen in de serie van: Raad het apparaat.