De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 9 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Inloopmiddag Ewsum

• Locatie: Ewsum

zaterdag 14 december

inloopmiddag op Ewsum

Deze middag staat het Transport en Vervoer uit Middelstum en omgeving centraal.

Aan de hand van veel fotomateriaal komen de verschillende transportbedrijven en boderijders die vroeger in Middelstum actief waren weer in beeld. Er doen nog steeds vele leuke en spannende anekdotes de ronde en met ondersteuning van het fotomateriaal hoopt de vereniging dat er nog meer verhalen uit het verleden te horen zijn.

Op die middag zal ook aandacht worden besteed aan de eerste Groningsche Auto-Omnibus Onderneming, die ook de eerste in Nederland was, met daarin twee Middelstumer bestuursleden, H. Kooi en J. Vinhuizen.

Ewsum – Oosterburen 1 – Middelstum- van 12.00 tot 16.30 uur