De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 7 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Lezing Ineke Noordhoff Schaduwkust

• Locatie: Vita Nova

woensdag 17 april: Lezing Ineke Noordhoff Schaduwkust

Landschapshistoricus Ineke Noordhoff verteld het indrukwekkende verhaal over de complexiteit van het boerenland en laat duidelijk zien dat het tijd is voor verandering.
Door de ogen van vier generaties Sijpkens zien we hoe ze de Waddenzee terugdringen en het kustlandschap naar hun hand zetten.
De Westpolder, in 1875 aangelegd, staat model voor de inpolderingen langs de Groningse Waddenzee.
Waar overgrootvader, de herenboer Sijpko Sijpkens, was omgeven door een ruime kring aan personeel en dieren, is het rondom de vierde generatie Sijpkens aan het begin van de eenentwintigste eeuw doodstil.
Een meeslepende geschiedenis van de Groninger waddenkust.

Vita Nova – Middelstum – 20.00 uur – € 5,00 incl. consumpties