De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 9 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Lezing “Lopen op Hout”

• Locatie: Vita Nova

woensdag 23 oktober

lezing: Lopen op hout

Het Internationaal Klompenmuseum uit Eelde brengt haar kennis en geschiedenis van klompen onder de aandacht door middel van een prachtige presentatie in een avond vullend programma.

Voor heel veel mensen is de klomp uiteraard een bekend gebruiksvoorwerp; de presentatie wordt dan ook vaak als een stukje nostalgie ervaren, omdat men zelf op klompen heeft gelopen. Maar klompen hebben ook waarde als kunst- object. Tijdens de interactieve lezing maakt u kennis met klompen uit Nederland, Europa en de hele wereld. De lezing is een powerpointpresentatie van bijna 100 foto’s van uitzonderlijke mooie en kunstige klompen, met een verhaal.

Vita Nova – Middelstum – 20.00 uur – € 5,00 incl. consumpties