De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 9 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Zondag 7 juni – Vertelcollectief Kom op Verhoal, Opende

• Locatie: Middelstum

Georganiseerd door Historische vereniging Middelstum – NUT – Stichting Culturele Raad Middelstum

‘LAND-VER-HUUS’

Verhalen over Westerkwartierders die na de tweede wereldoorlog met hun gezin vertrokken naar Amerika, Canada, Australië of Zuid-Afrika. Verhalen van hoop, verwachting, teleurstelling en verdriet, maar ook van geluk, voorspoed en succes.

Wat dreef de mensen om weg te trekken en wat hoopten ze te vinden in het nieuwe land? De angst voor het communisme, de onenigheid in de kerk, de toekomst van de kinderen? Iedereen had zo zijn redenen.

De verhalen worden afgewisseld met muziek door het dweilorkest van Crescendo uit Opende. Regie: Erik van Dort.

Start: Asingapark, huizen en tuinen erom heen – 15:00 uur – 7,50 euro

Reserveren? Mail naar: reserveer@historischeverenigingmiddelstum.nl