Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Historische Vereniging op streekproductenmarkt.

Komende zaterdag 26 september is er ook een kraam ingericht door de plaatselijke Historische Vereniging.
De kraam zal voor een groot gedeelte ingericht zijn met een aantal boeken die de geschiedenis van Middelstum op verschillende manieren weergeeft.
Zo is in samenwerking met Stichting Boerderijenboek Middelstum-Kantens het tweede deel van Boerderijenboek Middelstum-Kantens tijdens de streekproductenmarkt voor een zeer lage prijs verkrijgbaar, het boek van 572 bladzijden is daar te koop voor € 35,00.
Ook het boek Middelstum door de eeuwen heen is dan te koop voor € 5,00.

 


Het werk van de meest bekende architect die in Middelstum werkzaam was,
S. Veenstra, is tijdens de markt ook in boekvorm verkrijgbaar.

Het enige boek dat verschenen is over Middelstum in 40-45, Knikkeren in spertijd, door de schrijver Meile Bakker is daar dan ook aan te schaffen.
Niet alles wat in de kraam ligt wordt verkocht, er zijn ook een aantal dingen die worden weggegeven zoals: de inmiddels in heel Nederland bekende wandelkaarten die de bezoekers van Middelstum laten genieten van de prachtige Architectuur en Historie, Sirreltopkes, een boekje met verhaaltjes over van alles en nog wat, geschreven door Fré Schreiber, Het boek Ewsum de borg en zijn bewoners, geschreven door Reint Wobbes.
Boerma’s Antiekhoeve uit Uithuizen heeft ook deze keer weer een aantal materialen beschikbaar gesteld waarvan het gebruik soms niet helemaal duidelijk is. Verder is er divers oud boeren handgereedschap te bewonderen bij de kraam. Aangezien de Historische Vereniging niet over een pintoestel beschikt wordt het op prijs gesteld de boeken contant af te rekenen.