Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Vrijwilligers begraafplaats sluiten seizoen af met Stampotbuffet.

Zaterdag 28 oktober was voor de vrijwilligers van “Herstel begraafplaats” de laatste dag dat ze actief waren op de begraafplaats.

Er waren nog wat lichte werkzaamheden te doen en daarna werd er uitgebreid koffie gedronken met door een paar dames heerlijk gemaakt gebak.

Zaterdagmiddag gingen de vrijwilligers met partners op bezoek bij de graftombe van Anna van Ewsum in de kerk van Midwolde en werd hun de geschiedenis van de Ewsums in het kort verteld door Reint Wobbes. Na een uitleg van de bouw van de kerk door een vrijwilliger uit Midwolde werd er nog uitgebreid koffie met gebak genuttigd in de kerk.

1vrw

Na het kerkhof van Midwolde te hebben bezichtigd gingen de vrijwilligers naar Café Tuitman op Fraamklap waar de uitbaters Fré en Marjan een uitgebreid stamppotbuffet voor de vrijwilligers klaar hadden gezet, dat deze goed in de smaak viel was te horen aan de complimenten naar de uitbaters.

2vrw

Na een korte terugblik over het afgelopen seizoen, dat dit jaar door de vele regendagen de werkzaamheden niet zo deed vlotten als men graag wilde, ging men huiswaarts met de groet: tot volgend jaar!

3vrw

4vrw