Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Boek ‘Gemeente Middelstum in oorlogstijd’

Ties Groenewold en Marcel van Dijken slaan de handen ineen en gaan de geschiedenis rondom de tweede wereldoorlog in de gemeente Middelstum in boekvorm uitbrengen. Ties, 26 jaar oud is geboren in Groningen. Hij is eigenaar van het oorlogsmuseum in Middelstum, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in de oorlogsdagen rondom Middelstum.
De verdedigingswerken in de provincie Groningen van de Duitsers hebben tevens zijn aandacht. Marcel, 49 jaar oud is geboren in Middelstum en heeft zijn scoop gericht op de slag rond Ieper in WO1, D-day en het Ardennenoffensief. Ook maakt hij deel uit van het comité dat belast is met het programma rondom de veteranen die een bijdrage hebben geleverd aan de bevrijding van Nederland.
“Gemeente Middelstum in oorlogstijd” gaat een boek worden over de aanloop naar de oorlog, de bezetting, het verzet, represailles en de periode na de capitulatie in mei 1945. Nog niet eerder gepubliceerde verslagen en foto’s gaan een bijdrage leveren tot een waardevol document die onze geschiedenis zal waarborgen zodat wij niet vergeten.

 

Hieronder de link naar de Facebook pagina van het boek. Hier zullen met regelmaat vragen worden gesteld aan het publiek. Tevens zult u middels deze facebookpagina op de hoogte worden gehouden over alle vorderingen.

 

https://www.facebook.com/Boek-Gemeente-Middelstum-in-oorlogstijd-184308982347723/