Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Gezellige avond voor de vrijwilligers “Herstel Begraafplaats” Middelstum

Afgelopen zaterdagavond hadden de vrijwilligers van de begraafplaats hun traditionele gezellige winter bijeenkomst in het gebouwtje aan de Oude schoolsterweg.
Iedere winterperiode komen ze altijd samen om de heimwee gevoelens naar elkaar even te doen vergeten.
Ze waren er vrijwel allemaal om even gezellig bij te praten over waar men zich nu mee bezighoud nu het vrijwilligerswerk tijdens de winterperiode stil ligt.
De avond werd begonnen met een aantal koppen koffie met deze keer een heerlijke plak arretjescake als traktatie daarbij.


Tijdens het koffiedrinken werden de vrijwilligers geïnformeerd over de dingen die op stapel staan voor het komende seizoen en dat is best weer veel.
De financiën voor het opknappen van de urnenmuur zijn rond en is de opdracht voor het maken van de ijzeren constructie inmiddels gegeven aan Gert Dijkema op Boerdam.

Er komt een geheel nieuw dak met een overkapping naar het ook nieuw te realiseren zit gedeelte en dit dak zal worden voorzien van de Sedum beplanting.
Het pad bij de urnenmuur wordt na de werkzaamheden door de gemeente voorzien van klinkers wat de natuurlijke uitstraling dan complementeert.


Het hekwerk dat het afgelopen seizoen door Jan Hoekstra is gemaakt voor het familiegraf links van de urnenmuur is momenteel in behandeling, stralen, verzinken en coaten, dan kan deze in het begin van het seizoen 2019 worden geplaatst.
Zo zijn er de plannen om twee andere familiegraven geheel te restaureren en is er nog heel veel werk in het beletteren van de oude graven.
Ook zal het groen in overleg met de gemeente hier en daar een andere, bloeiende uitstraling krijgen en zal er op het rechtergedeelte nieuwe aanplant plaats vinden.
Na al deze informatie was het tijd voor het ontspannende gedeelte van de avond en werd er begonnen met de borrel en de daarbij behorende hapjes.


Tijdens het borrelen werden de vrijwilligers aangenaam verrast door het voorlezen van een rijm door de coördinator van de vrijwilligersclub.
Voor iedereen was een rijm gemaakt met meestal een humoristische link naar de werkzaamheden door hen verricht, dit viel goed in de smaak.
De avond werd besloten met een: Tot over een paar maanden bij het begin van het zesde seizoen.