Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Gezellige drukte op de begraafplaats tijdens afsluiting seizoen 2019

Het was zaterdag op de begraafplaats weer als vanouds bij de afsluiting van het seizoen: plezierige atmosfeer, tevreden gezichten, een royale opkomst, mede ook dankzij de aanwezigheid van vele betrokkenen uit omliggende plaatsen zoals, Loppersum, Stedum, Eenrum, Zuurdijk, Uithuizen.

De vrijwilligers waren daar dan ook zeer content mee en konden op deze manier  hun ervaringen uitwisselen.

Tijdens een rondwandeling over het terrein, werd nog weer eens duidelijk, wat het herstelproject voor het aanzien van de begraafplaats tot nu toe heeft betekend en de opvallende en respectvolle herwaardering van deze belangrijke gedenkplaats de komende jaren nog in versterkte mate zal accentueren.

Rond het avonduur kwam een grote gedeelte van vrijwilligers samen in het Hervormd Gebouwtje om daar te genieten van een drankje, door vrijwilligers zelf gemaakte salades, hapjes en een heerlijk bittergarnituur van Vita Nova.

Na een dankwoord door de voorzitter van de Historische Vereniging naar de vrijwilligers, werd het seizoen 2019 afgesloten en ziet men nu al uit naar 2020