Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Voorstelling Pauline Broekema en The Amsterdam Consort

Schrijfster Pauline Broekema komt op zondag 1 december naar de Nicolaïkerk in Appingedam met de voorstelling de dochter van Meijer.
Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten vervoerd. Sara met haar moeder Mies duiken onder. Dit verhaal gaat over bezetting en bevrijding, over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht.


Het wordt uitgevoerd door The Amsterdam Consort met Pauline Broekema als verteller, zij is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen, de voorstelling is gebaseerd op haar boek Het uiterste der zee.
De musici van The Amsterdam Consort hebben elkaar gevonden bij topensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble.
Dat het een bijzondere voorstelling gaat worden staat voor mij nu alvast zegt Pauline en na afloop van de voorstelling is er ruim de tijd om met het publiek te praten.