Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Boomkap Ritsema Stitswerd helpt vrijwilligers begraafplaats.

Aan het einde van het vorige seizoen en in dit voorjaar zijn de vrijwilligers op de begraafplaats bezig geweest met het opruimen van de spontane wildgroei.
Deze wildgroei was dusdanig dat er complete bomen stonden langs de grachten op de begraafplaats.
Met kettingzagen werd alles verwijderd en de begraafplaats werd weer duidelijk zichtbaar. Het enige waar de vrijwilligers op dat moment nog geen oplossing voor hadden dat waren de wortels die in de grond bleven zitten.
Via één van de vrijwilligers werd Bart Ritsema van boomkap Ritsema in Stitswerd benaderd, deze was direct bereid om de vrijwilligers te helpen.


Dinsdagmiddag kwam hij op de begraafplaats met een kleine mobile frees om de wortels tot onder het maaiveld weg te frezen.


Deze zeer handzame machine, vooral voor moeilijk bereikbare plaatsen, had er maar heel weinig moeite mee om de wortels voorgoed te laten verdwijnen.


De vrijwilligers waren dan ook zeer content met de vrijwillige hulp van Bart Ritsema en zijn hem zeer dankbaar.


Nu wordt het grond nog geëgaliseerd en ingezaaid en kan WerkPro in de toekomst met de gewone grasmaaier de randen weer