Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Vrijwilligers “Herstel begraafplaats” weer volop bezig

Nu de temperaturen weer hoog genoeg zijn om buiten te kunnen werken zijn de vrijwilligers op de begraafplaats weer begonnen met hun werkzaamheden.
Vorige week was er al een gezellige bijeenkomst om onder het genot van koffie, met heerlijke koek van de plaatselijke bakker, even weer bij te praten en wat voor plannen van hertsel er voor het komende seizoen op stapel staan.


Dat men er weer veel zin aan had bleek wel uit de aanpak, er werden de eerste ochtend gelijk maar een aantal monumenten hersteld die de storm van februari niet goed hadden doorstaan, ze werden gedemonteerd en weer vastgezet, zodat ze menig storm weer aan kunnen.


Het schilderwerk werd door de vrijwilligers ook weer opgepakt, er is een nieuw soort verf voor aangeschaft die ook door de steenhouwerij wordt gebruikt, en het mooie resultaat dat dit nu geeft zal van langere duur zijn.


Het groot groen onderhoud zal ook dit jaar door de mensen van WerkPro worden gedaan, het kleine onderhoud dat gebeurt door de vrijwilligers.
Op deze manier blijft de begraafplaats in een uitstekende conditie.