Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Zaterdag 10 december 2022 Inloopdag Transport en Vervoer uit Middelstum en omgeving.

De jaarlijkse inloopdag van de Historische Vereniging Middelstum staat dit jaar in het teken van TRANSPORT en VERVOER.

Aan de hand van veel fotomateriaal, op grote presentatieborden, komen onder andere de verschillende transportbedrijven, beurtvaarders en boderijders die vroeger in Middelstum actief waren weer in beeld. Er zal ook aandacht worden besteed aan het Openbaar Vervoer in Middelstum en omstreken.

Er doen nog steeds vele leuke en spannende anekdotes de ronde en met ondersteuning van het aanwezige fotomateriaal hoopt de vereniging dat er nog meer verhalen uit het verleden te horen zijn, ze hebben hiervoor dan ook speciale vragenlijsten samengesteld. Een werkgroep is inmiddels bezig met het samenstellen van een boek, tweede in de reeks van “Handel”, en het aangeboden materiaal zal daarin zoveel mogelijk worden verwerkt.

Tijdens de inloopdag zullen de Historische Vereniging en Fré Schreiber twee tafels voorzien van diverse boeken, die te koop worden aangeboden.

Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom in de grote zaal van het Hippolytushoes, de inloopdag is gratis toegankelijk.