Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Diverse graven weer volledig hersteld.

De vrijwilligers op de begraafplaats zijn er weer in geslaagd om een aantal grote objecten weer tot een goed einde te brengen.

Het grote familiegraf dat in een zeer slechte staat verkeerde is volledig gedemonteerd geweest en daarna voorzien van nieuwe fundamenten en muren.

 

Natuursteenbedrijf Veenstra heeft in hun werkplaats de drie gescheurde grafmonumenten weer gelijmd en voorzien van RVS strippen in de onderkant.

 

Het was een stevige klus om de grafmonumenten te verwijderen en te herplaatsen, een kraan was daarbij het hulpmiddel.

Na het schilderen van de letters en afbeeldingen zijn de nazaten op de hoogte gebracht van het resultaat en zullen binnenkort naar Middelstum komen om het geheel van dichtbij te kunnen zien. In het najaar zal de grond rondom het graf weer worden aangevuld en ingezaaid.

 

Ook is het familie graf dat na de storm in februari 2022 geheel was verwoest weer geheel opgebouwd door de vrijwilligers met een ondersteunende hulp van Gert Dijkema, voor het hekwerk en Veenstra voor het natuursteen.

 

 

Het kindergraf dat door een dikke tak tijdens dezelfde storm ook sneuvelde is ook door de vrijwilligers geheel hersteld.

De voldoening onder de vrijwilligers is groot dat ook deze klussen tot een bijzonder fraai resultaat zijn neergezet.

 

Als service zijn er nu kunststoffen bloemenvazen beschikbaar om bloemen bij een graf te zetten.