Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Middelstumer Mark centraal in de laatste reportage van Pauline Broekema

Verslaggever Pauline Broekema neemt na meer dan 2000 reportages te hebben gemaakt na 34 jaar afscheid van het NOS journaal. Tijdens een ontmoeting in Warffum, bij de voorbereidingen op 75 jaar bevrijding in 2020, troffen Pauline en Mark elkaar en raakten al snel in gesprek over aardbevingen en het huis van Mark.
 

Door de mooie foto’s van zijn woning die Mark aan Pauline liet zien en zijn enthousiast verhaal was het voor de verslaggever al snel duidelijk, hier ga ik een reportage over maken.

Bij een aantal bezoeken aan Middelstum en in het bijzonder aan het pand van Mark met een cameraman werden er uren opnames gemaakt, wat uiteindelijk tot een reportage van meer dan vijf minuten is uitgewerkt, deze reportage staat nu online.

Zie: https://nos.nl/artikel/2265365-mark-24-wil-de-toekomst-van-zijn-groningse-dorp-veiligstellen.html

In het Journaal van 28 december werd er ruim aandacht aan besteed zodat heel Nederland kan zien waar een jongeman van 24 toe in staat is en de NAM te slim af is geweest, want wat op de nominatie stond om te worden afgebroken is nu weer een gezichtbepalend pand in het centrum van Middelstum.

Link nieuwsbericht: https://nos.nl/artikel/2265365-mark-24-wil-de-toekomst-van-zijn-groningse-dorp-veiligstellen.html
Bron en beeldmateriaal: NOS en Pauline Broekema