Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Voorjaarswerkzaamheden op de begraafplaats.

Ook op de begraafplaats wordt in ieder geval tot aan de bouwvak niet met de hele vrijwilligersploeg gewerkt om graven te restaureren en op te knappen want de vrijwilligers respecteren de regels die het coronavirus met zich meebrengt.

Zo af en toe zijn er wel een paar mensen bezig geweest  de afgelopen weken, want het snoeien van de bomen en struiken moest wel gebeuren. Het hele middenstuk op het nieuwe gedeelte is weer helemaal klaar voor het  komende bloei seizoen en er zijn 170 hegge struikjes geplant.

Ook is onze vrijwilliger Jan Hoekstra weer druk in de weer geweest en heeft inmiddels weer 4 hekken volledig gerestaureerd en vermaakt bij hem thuis op de oprit.

In samenwerking met de gemeente zijn er ook weer een aantal werkzaamheden gedaan, zo is de wortel, van de abeel die 15 jaar geleden is gekapt, geheel verwijdert en kan de groenploeg van de vrijwilligers zich weer uitleven op dit stuk.

Ook heeft de gemeente er voor gezorgd dat Kruidhof het dak van de urnenmuur van een aantal lagen dakleer heeft voorzien en dat daarna Groenvoorziening van der Werf het sedum kon gaan plaatsen. Al met al zijn er weer een aantal verfraaiingen aangebracht die weer gezien mogen worden op deze steeds mooier wordende begraafplaats.