Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Winkeltjesboek voormalig gemeente Middelstum.

Een vaak gehoorde vraag aan de Historische Vereniging is: “wanneer komt dat winkeltjesboek nu een keer uit”. Welnu; het is zover: het boek wordt gepresenteerd op 28 augustus 2021, om 14.00 uur, in de grote zaal van de Hippolytushoes.


Meer dan 5 jaar lang is een werkgroep van de Historische Vereniging op zoek geweest naar winkeltjes en andere handeltjes. Gelukkig hadden we beschikking over verschillende bronnen en kregen we veel hulp van familieleden en andere (oud-)Middelstumers.

Gaandeweg het proces kwamen we erachter dat de definitie van een winkel nogal een rekbaar begrip is. Lang niet altijd zat er een etalage voor het pand, vaak was het niet meer dan een kamer of slechts een gang waar de waren werden uitgestald. Vandaar dat de werkgroep hier ruim mee is omgegaan en het boek dan ook ‘Handel in voormalig gemeente Middelstum’ is gaan heten. Uiteraard zijn de dorpen Westerwijtwerd, Huizinge, Boerdam, Fraamklap en Toornwerd niet vergeten.

Het is vooral een kijkboek geworden en telt 240 pagina’s met meer dan duizend foto’s (de meeste nog niet eerder gepubliceerd!), rekeningen, advertenties, krantenknipsel, etc. Een feest der herkenning.

Inmiddels wordt in voormalig gemeente Middelstum huis-aan-huis een flyer rondgebracht. Het gemak dient de mens, je kan het boek ook online bestellen, maar je kunt ook de bon invullen. Ook is het mogelijk om aanstaande zaterdag 26 juni een bon in te leveren of in te vullen tijdens onze aanwezigheid op de streekmarkt bij Ewsum.

Bestel nu uw exemplaar via de link: https://noordproof.nl/product/winkeltjesboek-middelstum
Of vul het bestelformulier in, een factuur volgt.

DOWNLOAD BESTELFORMULIER HIER!