Over de Vereniging

De Historische Vereniging Middelstum is opgericht op 27 oktober 2011. Op dit moment bestaat de vereniging uit meer dan 200 leden en 8 bestuursleden.Het logo stelt de begrenzing van de oude gemeente Middelstum voor, met Hippolytus als beschermheilige in het midden afgebeeld.

Video archief
Beeldbank
HVM op facebook

Vrijwilligers weer van start op de begraafplaats.

Afgelopen zaterdag zijn de vrijwilligers weer samen gekomen op de begraafplaats om het komende seizoen even door te nemen.

De voorzitter van de het vrijwilligers comité  Henk Huizenga sprak iedereen een warm welkom toe en trakteerde traditioneel op Knols koek voor bij de koffie.

Zijn eerste opmerking was: als je hier de begraafplaats opkomt dan kun je al zien dat hier al een aantal gewerkt is om het tot een mooi geheel te maken.

Het komende jaar zullen de graven waar vorig seizoen is mee begonnen verder afgewerkt worden er zullen er weer nieuwe projecten worden aangepakt.

Na zijn woorden kreeg de coördinator van de groep, Kees Geut, de gelegenheid om de werkzaamheden voor het komende seizoen iets uitgebreider uit te leggen. Via de Historische Vereniging was er mail binnen gekomen, met daarin de lovende woorden over de uitstraling van de begraafplaats, van Piet Schut uit Baarn die de begraafplaats afgelopen week had bezocht.

Na uitgebreid koffie te hebben gedronken en over van alles weer bijgepraat gingen de vrijwilligers bij de rododendrons de bladeren verwijderen zodat daar weer een groenbemester op kan worden aangebracht.

Een aantal dagen eerder was reeds het grote midden gedeelte gesnoeid en alles keurig in de bunkers opgeslagen.

De vrijwilligers hebben er allemaal weer veel zin in om te beginnen en om de begraafplaats er weer prachtig uit te laten zien.